ClickSoftware migratie naar opvolger SFS

Salesforce Field Service (SFS) is dé opvolger voor alle Click producten. De SFS-oplossing is co-ontwikkeld door Salesforce en ClickSoftware, en deelt veel van de principes en planning logica met Click. Grote investeringen in optimalisatie kunnen hierdoor bespaard blijven. Dat maakt de ClickSoftware migratie naar SFS aantrekkelijk. Net als de combinatie van de ‘best in class’ optimalisatie engine (Click), de mogelijkheden van het Salesforce platform en de razendsnelle ontwikkelingen van SFS. Om de overstap nog makkelijker te maken, bieden wij een standaard migratie methodiek.

Migratie Methodiek principes

BlueHike presents: de ‘Click – SFS Migratie Methodiek’. Ontwikkeld op basis van jarenlange implementatie ervaring van Field Service oplossingen. Door deze diepgaande kennis van zowel ClickSoftware als SFS helpen wij bedrijven om succesvol de overstap te maken van Click naar Salesforce. De migratie methodiek is gebaseerd op de volgende principes:

  • Terug naar de standaard: Waarom zelf bouwen als het ook standaard kan? We proberen het gebruik van maatwerk zo ver mogelijk terug te dringen. Complexe maatwerk oplossingen vervangen we met standaard SFS-functionaliteit.
  • Duale expertise: Kennis en expertise, dat hebben wij! Door jarenlange ervaring van zowel ClickSoftware als Salesforce kunnen wij een succesvolle en soepele overgang verzekeren.
  • Proceskennis: Wij spreken jullie taal! Onze consultants blinken uit in het slaan van de brug tussen business en IT. Ze zijn een specialist op het gebied van Service en Field Service processen en helpen jou om het optimaal in te zetten.

Implementatie in vier fases

De BlueHike Field Service ‘Click – SFS Migratie Methodiek’ bevat vier fases voor het implementeren van SFS. Onderliggend aan deze fases zijn een aantal opleveringen en kwaliteitschecks die ervoor zorgen dat de oplossing naadloos aansluit bij het Field Service proces.

 

BlueHike zorgt voor een gestructureerde migratie

  • Maakt proces beheersbaar door gestructureerde aanpak
  • Hoge adoptiegraad door transparante en onderbouwde keuzes
  • Laag risico door gecombineerde Click / Salesforce expertise

 

Feature mapping workshops

De ‘feature mapping’ workshops zijn een essentieel onderdeel van de Migratie Methodiek. Deze workshops helpen jou en je team om een geïnformeerde beslissing te maken over het overbrengen van functionaliteiten naar Salesforce Field Service. Door een transparant beslissingsproces te creëren en stakeholders hierin te betrekken wordt de adoptie en succes van het migratie project geoptimaliseerd.

Behoefte aan advies over jouw ClickSoftware migratie?

Onze ervaren consultants staan voor je klaar.

Bekijk alle BlueHike fasttrails

 

BlueHike oplossingen

Het implementeren van Field Service complex en kostbaar? Niet met BlueHike’s Rapid Deployment Solution! Met RDS minimaliseer je de initiële investeringen, risico’s en onzekerheden die gewoonlijk gepaard gaan met IT implementaties. Zo zorgen we voor een vliegende start!

BlueHike oplossingen

Maak je gebruik van SAP en wil je deze naadloos integreren met Salesforce Field Service? Dat kan! Met behulp van de SAP – SFS Adapter. Een unieke oplossing die deze twee systemen moeiteloos met elkaar laat communiceren. Resultaat? Altijd en overal toegang tot kritische data!

Laat je inspireren

Blog

Ontwrichtend, onderscheidend, verrassend

In alle sectoren is de stijgende klantverwachting te merken. Consumenten raken steeds meer gewend aan consistente en gepersonaliseerde service. In een B2B setting verwachten klanten dezelfde ervaring als in de consumentenwereld. Het voldoen en vervolgens overtreffen van deze verwachting is de laatste stap in de Service Management reis.

Blog

Bredenoord

Bredenoord wil het service niveau richting haar klanten verbeteren. Éen van de bijdragen daaraan is field service management. Met field service management kan Bredenoord o.a. de reiskosten verminderen, de administratieve handelingen verder automatiseren, de professionele uitstraling naar haar klanten toe verbeteren en zorgen voor een uniforme basis om zo internationaal uit te kunnen rollen. Met…

Blog

Field service

Salesforce Field Service biedt een 360-graden klantbeeld en realtime inzicht in alle serviceactiviteiten. De planning van je buitendienstmedewerkers wordt automatisch geoptimaliseerd en biedt hen alle essentiële informatie. Zo resulteert elke serviceafspraak in een excellente ervaring.