Field Service Management

Wat is Field Service Management?

Field Service Management is het ondersteunen van medewerkers die dagelijks bezig zijn met het verlenen van service op locatie (Field Service). Dit kan gaan om onderhoud, reparaties, installaties en inspecties. Goed uitvoeren van deze werkzaamheden is belangrijk. Daar heb je personeel met de juiste kennis en ervaring voor nodig. En daar is nu net een tekort aan.

Planning is de heilige graal in Field Service Management. Zoveel mogelijk sleuteltijd is het uitgangspunt bij het inplannen van Field Service medewerkers. Het efficiënt benutten van deze sleuteltijd draagt bij aan succesvolle eerste servicebezoeken. En niet onbelangrijk: de Field Service medewerker op pad sturen met de juiste documenten, materialen en informatie binnen handbereik. Ook dat zorgt voor onderscheidende Field Service.

 

Sleuteltijd is key

Wereldwijd is er een groot tekort aan technisch geschoold personeel. Dit betekent dat de bedrijven die met Field Service te maken hebben ervoor moeten zorgen dat de handen op de juiste plaats ingezet worden! Voor de planner betekent dit een uitdaging om de juiste persoon, op de juiste klus, op het juiste moment in te zetten, met zo min mogelijk reistijd. Daarnaast wordt er steeds meer gebruik gemaakt van externe partijen om het werk te kunnen verzetten. Deze aannemers moeten worden aangestuurd en gemonitord, terwijl de klantbeleving uniform moet zijn, onafhankelijk van wie de klus uitvoert.

 

Failing to prepare is preparing to fail

Goede werkvoorbereiding is cruciaal om ervoor te zorgen dat de monteur on-site komt met het juiste materiaal en gereedschap. Factoren als het type klus en de situatie bij de klant vragen om andere kwalificaties, materialen en gereedschappen. Door field service management software juist in te zetten, worden patronen herkend in historische gegevens en wordt de werkvoorbereiding maximaal ondersteund. De normduur wordt accuraat ingeschat, benodigde materialen worden voorgesteld, en de juiste kwalificaties worden gekoppeld. Zo weet je wat er nodig voor een first-time-fix.

 

Meer dan alleen een reparatie

Door digitalisering is er steeds minder fysiek contact bij het aanschaffen van producten en diensten. Met een paar kliks op een website sluit je een abonnement af of bestel je een product. Doordat er minder fysiek contact is wil je de momenten die er zijn optimaal benutten. Oftewel kansen spotten en pakken wanneer een veldwerker op locatie komt. Dit kan zijn bij installatie, reparatie of onderhoud. Een gesprek met de klant geeft een goed beeld van de wensen die er zijn. Een veldwerker die uitgerust is met de juiste informatie kan direct inspelen op deze wensen. Zo zorgt de veldwerker tijdens hetzelfde bezoek voor een betere klantenbinding en meer omzet door up- en cross-selling. Een win-win als je het ons vraagt!

 

Waarom Field Service Management Software?

Field Service Management software stelt jouw bedrijf in staat om onderscheidende field service te leveren.

  • Efficiëntere inzet schaars personeel door optimale rij-routes
  • Hogere first-time-fix door juiste informatie en ondersteuning personeel
  • Betere klantbinding en up-, en cross-sell kansen door compleet klantbeeld

 

Field Service Management met Salesforce

BlueHike combineert expertise op gebied van Field Service Management processen met technische kennis van Salesforce. Zo zetten wij met Salesforce Field Service een toekomst vaste oplossing neer, waarmee onderscheidende service verleend kan worden aan jouw klanten.

Til jouw buitendienst naar een hoger niveau. Neem de eerste stap richting succes. Neem nu contact met ons op.