Experience Cloud

Salesforce Experience Cloud: de ultieme service ervaring

Het klantportaal dat je maakt met Salesforce Experience Cloud sluit altijd naadloos aan op het Salesforce platform. Het is hierdoor eenvoudig om de informatie uit het platform beschikbaar te maken op een site en met klanten te interacteren. Het platform biedt ook de mogelijkheid om eenvoudig informatie uit andere systemen te integreren. Je hebt dan in één integraal overzicht alle informatie binnen handbereik.

Experience Cloud sites zijn eenvoudig en snel op te zetten met verschillende templates. De sites kun je in je eigen huisstijl vormgeven, voor een naadloze klantervaring tot op de laatste pixel. En responsive design is natuurlijk de standaard. Iedere klant en partner krijgt hierdoor altijd en overal de juiste ervaring.

 

Case deflection door self-service

Uit onderzoek (HBR) blijkt dat klanten de voorkeur geven aan self-service, voordat ze contact opnemen met de serviceorganisatie. Het grote voordeel? Case deflection: klanten vinden zelf antwoorden op hun vragen waardoor jouw telefoon niet meer roodgloeiend staat. Zo kun je je richten op de vragen die de meeste aandacht nodig hebben. Win-win situatie dus.

Door een klantportaal op te zetten kunnen de in de Service Cloud opgezette functionaliteiten eenvoudig en gericht beschikbaar worden gesteld voor klanten. De klant krijgt volledig inzicht in zijn eigen assets en asset historie. Ook kan de klant de huidige status van openstaande cases en werk orders inzien. Daarnaast kan de Knowledge base geraadpleegd worden voor achtergrondinformatie en praktische tips. Op het moment dat de klant een nieuw serviceverzoek indient, worden deze artikelen ook automatisch voorgesteld om self-service te bevorderen.

Salesforce Experience Cloud - Self Scheduling

Service via chat en Visual Remote Assistance

Het is belangrijk dat je als serviceorganisatie altijd via het gewenste kanaal hulp kan bieden. Veel klanten geven de voorkeur aan een chat voor snelle en eenvoudige service. Met Experience Cloud kan deze chat eenvoudig geïntegreerd worden. En met de komst van Einstein AI kunnen antwoorden en content worden gefinetuned op basis van het klantprofiel. Zo sluit je service altijd aan op de wensen van de klant!

Visual Remote Assistance is ook een mogelijkheid. Door gebruik te maken van de camera en annotaties op het scherm kan de klant, zonder zelf additionele software te installeren, in veel gevallen remote geholpen worden. Moet er toch een monteur ter plaatse komen? Dan kan de klant eenvoudig een afspraak maken, gebruikmakend van de krachtige plan logica van Field Service.

 

Een excellente klantervaring met de Salesforce Experience Cloud

  • Maak eenvoudig websites, portals en apps. Volledig responsive en naar eigen wens te branden
  • Betrek klanten en partners in het proces door deze te verbinden en geautoriseerd toegang te geven tot Salesforce data
  • Help klanten door self-service, chat en remote assistance

 

Externe partners betrekken

Externe partner betrekken in het serviceproces? In veel gevallen biedt dit veel voordelen. Doen dus! Dit gaat heel makkelijk via een Experience site. Het serviceproces kan geüpgraded worden naar one-stop-shopping. En dit is weer bevorderlijk voor de tevredenheid van de klanten. Partners hebben met zo’n samenwerking toegang tot hun opdrachten, producten, documenten en andere objecten. Onderaannemers kunnen ook wanneer deze aangestuurd worden vanuit Field Service eenvoudig de terugmeldingen doen om zo volledige transparantie te bieden. Op deze manier kunnen servicebedrijven samen met hun partners werken aan optimale service.

Benieuwd naar Experience Cloud?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo.

Onze andere Salesforce oplossingen

 

Salesforce oplossingen

Salesforce Service Cloud is een totaaloplossing voor het leveren van onderscheidende klantenservice. Klanten kunnen op elke gewenste manier contact opnemen; daarbij zorgen we voor een omnichannel ervaring. Via een kennisbank vangen we vragen op en ook virtuele assistance behoort tot de mogelijkheden.

Salesforce oplossingen

Salesforce Field Service biedt een 360-graden klantbeeld en realtime inzicht in alle serviceactiviteiten. De planning van je buitendienstmedewerkers wordt automatisch geoptimaliseerd en biedt hen alle essentiële informatie. Zo resulteert elke serviceafspraak in een excellente ervaring.

Salesforce oplossingen

Meer overzicht over onderdelen en processen zoals reparaties en vervangingen? Asset 360 is dé oplossing voor asset management in Salesforce. Het geeft je volledig inzicht in alle assets en stelt je in staat om je productiviteit en winstgevendheid te verbeteren.