Field Service

Field Service: optimale planning van buitendienstmedewerkers

Salesforce Field Service helpt planners werkzaamheden te prioriteren en teams efficiënter in te plannen. Dit gebeurt op basis van bedrijfsdoelstellingen, gebruikmakend van state-of-the-art optimalisatiemogelijkheden en Artificial Intelligence. In Field Service is tevens integratie van externen mogelijk. Zo betrek je jouw klanten continu bij de service, ook als er externe medewerkers worden ingezet. Met Field Service wordt de hands-on-tool-time van de medewerkers en ploegen in de buitendienst verhoogd en worden klantvragen sneller opgelost.

 

Mobiele app: alle informatie binnen handbereik

Met tientallen medewerkers in het veld is het cruciaal dat iedereen binnen de organisatie alle informatie binnen handbereik heeft.

Zo kunnen servicemeldingen efficiënt en correct worden afgehandeld. Salesforce Field Service kan door medewerkers in de buitendienst worden gebruikt via een mobiele app. Deze app werkt niet alleen online maar ook offline en helpt om de first-time-fix rate verder te verhogen.

De SFS-app biedt alles wat je van een field service mobile app mag verwachten: inzicht in de planning, reistijden, begeleidende werkinstructies, inzicht in servicecontracten, onderhoudsabonnementen en servicerapporten.

 

 

 

Maak jij het verschil met je concurrentie?

Download het whitepaper en breng jezelf op de hoogte van de belangrijkste trends in field service en hoe field service management software een belangrijke rol kan spelen.

 

Volledig inzicht in alle assets

Salesforce Field Service biedt één centrale console om alle assets in te zien. Door middel van servicecontracten en onderhoudsabonnementen wordt het mogelijk automatisch je klanten op het juiste moment van de juiste service te voorzien. Daarnaast genereert Field Service inzicht in de uptime van assets. Daarmee kun je gericht sturen op optimaal resultaat.

Niet voldoende voor jouw organisatie? Geen probleem! Met asset 360 kun je verder opschalen naar het volgende level van asset gerichte service. Met complexe install base management, depot reparatie of bijvoorbeeld terugroepacties.

Salesforce Field Service - Gantt

 

Persoonlijke service verhoogt de klantbetrokkenheid

Het betrekken van klanten bij het serviceproces wordt steeds belangrijker. Met de appointment assistant in Field Service is het eenvoudig om real-time de locatie, verwachte aankomsttijd, naam en foto van de servicemonteur te delen. Ook kunnen er checklisten worden verstuurd waarmee de klant alvast de juiste voorbereidingen kan treffen. Service wordt op deze manier niet alleen persoonlijker, maar ook het klant-niet-thuis percentage verlaagt drastisch. En dat zorgt weer voor meer klanttevredenheid.

 

Een gestroomlijnd serviceproces met Salesforce Field Service

  • Maak automatisch een efficiënte planning op basis van bedrijfsdoelstellingen
  • Beheers en stroomlijn alle activiteiten in het veld met de offline first mobiele app
  • Geef buitendienst de tools om klantverwachtingen te overtreffen
  • Stel de binnen een buitendienst in staat de first-time-fix-rate en hands-on tool-time te verhogen

Benieuwd naar Salesforce Field Service?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo!

Onze andere Salesforce oplossingen

 

Salesforce oplossingen

Salesforce Service Cloud is een totaaloplossing voor het leveren van onderscheidende klantenservice. Klanten kunnen op elke gewenste manier contact opnemen; daarbij zorgen we voor een omnichannel ervaring. Via een kennisbank vangen we vragen op en ook virtuele assistance behoort tot de mogelijkheden.

Salesforce oplossingen

Met Salesforce Experience Cloud zet je eenvoudig een klantportaal op om alle stakeholders in het serviceproces te betrekken. Klanten krijgen antwoorden op hun vragen via chat, virtual assistance of een uitgebreide kennisbank. Ook externe partijen kunnen betrokken worden.

Salesforce oplossingen

Meer overzicht over onderdelen en processen zoals reparaties en vervangingen? Asset 360 is dé oplossing voor asset management in Salesforce. Het geeft je volledig inzicht in alle assets en stelt je in staat om je productiviteit en winstgevendheid te verbeteren.