Oplossingen

Salesforce consultancy op maat

Salesforce is marktleider op het gebied van cloud-based oplossingen voor Sales, Marketing en Service. En met recht: met het 360-graden klantbeeld en de uitgebreide functionaliteiten kan het platform heel nauwkeurig worden afgestemd op jouw organisatie. Met de nadruk op kán, want alleen met de juiste Salesforce consultancy kun je het platform echt voor jouw bedrijf laten werken. Onze Salesforce consultants stippelen met plezier de juiste route uit. En heeft jouw organisatie een uitdaging die wij herkennen uit duizenden? Dan zetten we onze BlueHike fasttrails in. Voor onze consultants a walk in the park!

 

Salesforce consultants met focus op service

Focus, focus en nog eens focus. Dat vinden wij, als Salesforce implementatie partner, buitengewoon belangrijk. Daarom bestaat ons team van top Salesforce consultants uit enkel specialisten, met brede kennis en ervaring op het gebied van serviceprocessen. Die expertise zorgt voor een goedgevulde rugzak, die onze consultants meenemen op de route naar een verbeterd serviceproces.

Salesforce serviceoplossingen

Als Salesforce implementatie partner nemen wij de volledige implementatie op ons van Salesforce Service Cloud, Salesforce Field Service en Salesforce Experience Cloud. Door onze focus op serviceprocessen gaan wij een stap verder. Verder dan de standaard. Wij gaan altijd voor een optimaal en efficiënt serviceproces voor jou en jouw klanten!

 

Salesforce oplossingen

Salesforce Service Cloud is een totaaloplossing voor het leveren van onderscheidende klantenservice. Klanten kunnen op elke gewenste manier contact opnemen; daarbij zorgen we voor een omnichannel ervaring. Via een kennisbank vangen we vragen op en ook virtuele assistance behoort tot de mogelijkheden.

Salesforce oplossingen

Salesforce Field Service biedt een 360-graden klantbeeld en realtime inzicht in alle serviceactiviteiten. De planning van je buitendienstmedewerkers wordt automatisch geoptimaliseerd en biedt hen alle essentiële informatie. Zo resulteert elke serviceafspraak in een excellente ervaring.

Salesforce oplossingen

Met Salesforce Experience Cloud zet je eenvoudig een klantportaal op om alle stakeholders in het serviceproces te betrekken. Klanten krijgen antwoorden op hun vragen via chat, virtual assistance of een uitgebreide kennisbank. Ook externe partijen kunnen betrokken worden.

 

BlueHike fasttrails

Verdergaan betekent ook verder gaan – buiten de gebaande paden. Daarom bieden wij custom ontwikkelde oplossingen aan die naadloos aansluiten op het Salesforce platform. Drie oplossingen waarin je duidelijk onze ‘roots’ terugvindt.

 

BlueHike oplossingen

Het implementeren van Field Service complex en kostbaar? Niet met BlueHike’s Rapid Deployment Solution! Met RDS minimaliseer je de initiële investeringen, risico’s en onzekerheden die gewoonlijk gepaard gaan met IT implementaties. Zo zorgen we voor een vliegende start!

BlueHike oplossingen

Maak je gebruik van SAP en wil je deze naadloos integreren met Salesforce Field Service? Dat kan! Met behulp van de SAP – SFS Adapter. Een unieke oplossing die deze twee systemen moeiteloos met elkaar laat communiceren. Resultaat? Altijd en overal toegang tot kritische data!

BlueHike oplossingen

In 2019 werd ClickSoftware overgenomen door Salesforce. Langzaam maar zeker gaat het Click productportfolio over naar Field Service. Problematisch? Nee hoor: een migratie van Click naar Field Service heeft diverse voordelen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat de migratie vlekkeloos verloopt!

 

Advies van een ervaren Salesforce implementatie partner?

Neem contact met ons op & reach your service destination!