Kosten beheersen

Kosten beheersen

Servicemanagers moeten niet alleen kosten beperken, maar ook andere onderdelen van de organisatie inzicht geven in de kosten (en baten) van service. Hier komen vragen bij kijken als “Hoeveel kosten maken we doorgaans op een servicecontract van een jaar?” en “Wat zijn de gemiddelde kosten gedurende de levenscyclus van onze producten?”. Ook een vraag als “Wat is het optimale moment om onderhoud te plegen aan onze assets?” dient hierbij te worden gesteld. De antwoorden op deze vragen kunnen zorgen voor hogere marges en bieden de mogelijkheid tot creëren van nieuwe verdienmodellen. Heb jij de antwoorden voor jouw organisatie?

Kosten beheersen

 

Gebruik (asset) data!

Om kosten in het serviceproces te beheersen dienen de juiste beslissingen gemaakt te worden. Goede informatie is hierbij cruciaal om de beslissing te onderbouwen. Registreren en bijhouden van asset gegevens kan hierbij een belangrijke rol spelen. Door informatie te verzamelen over het serviceproces kunnen beslissingen worden genomen op basis van data in plaats van een onderbuikgevoel. Het belang van data wordt onderstreept door het feit dat service besluitvormers verwachten dat kosten met 12% zullen dalen door het automatisch verzamelen en verwerken van asset data.

 

Voorkom ongeplande down-time

Ongeplande down-time voorkomen is een belangrijke factor in het verlagen van kosten. Het automatisch verzamelen en verwerken van asset data, stelt een organisatie in staat om de juiste service op het juiste moment te verlenen. Tellerstanden en sensoren worden automatisch uitgelezen, om zo op het juiste moment een werkorder aan te maken en een storing te voorkomen.

 

Voorkom verliezen in je begrotingen

Logischerwijs leidt het ‘gratis weggeven van service’ direct tot verliezen en gaten in begrotingen. Dit kan voorkomen worden door een belangrijke verificatie te doen: “Waar heeft mijn klant recht op?”. Door contracten te standaardiseren, en het verificatieproces te automatiseren, is deze vraag sneller en eenvoudiger te beantwoorden. Zo weet elke medewerker in het serviceproces waar een klant recht op heeft. Een callcenter medewerker ziet direct welke contracten de klant heeft afgesloten, en de servicemonteur weet welke oplossing wel of niet binnen het contract valt.

 

Gratis service weggeven

Het verliezen van omzet door het niet naleven van contractafspraken, wordt met een Engelse term ‘contract leakage’ genoemd. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het verlenen van service zonder dat er überhaupt een factuur of contract tegenover staat. Dit klinkt onwaarschijnlijk in de hedendaagse tijd, maar onderzoek wijst anders uit. Zo wordt in de telecomsector 9,6% van alle werkorders uitgevoerd zonder financiële verantwoording.

 

Klaar om je service kosten te beheersen?

BlueHike is specialist op het gebied van service in Salesforce. Wij zorgen ervoor dat jouw service management reis zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Wil jij snel aan de slag met asset gegevens om kosten te beheersen? Neem contact met ons op.

Laat je inspireren

 

Blog

In ‘5 stappen om je service management te verbeteren’ beschrijven we de eerste stap in het verbeteren van je serviceproces: het verkrijgen van inzicht. Waarom het belangrijk is om antwoorden te krijgen op vragen als “Welke service activiteiten voeren we uit, en voor wie?” en “Wie zijn onze serviceklanten, en wat zijn hun wensen?” vertellen we je graag.

Blog

Na het creëren van inzicht in het serviceproces, en het beheersen van kosten daarvan, kan de volgende stap genomen worden voor het verder optimaliseren van het serviceproces, het optimaliseren van de inzet van resources.

BlueHike oplossingen

Het implementeren van Field Service complex en kostbaar? Niet met BlueHike’s Rapid Deployment Solution! Met RDS minimaliseer je de initiële investeringen, risico’s en onzekerheden die gewoonlijk gepaard gaan met IT implementaties. Zo zorgen we voor een vliegende start!