Bredenoord

Over Bredenoord

Alles draait om energie. Energie zorgt ervoor dat mensen prettig kunnen leven en de economie blijft draaien. Bredenoord geeft met haar oplossingen energie om succesvol en krachtig te kunnen ondernemen. Juist daar waar energie niet altijd zeker en vanzelfsprekend is. Bredenoord zorgt ervoor dat ondernemers en instellingen kunnen werken zoals zij dat willen en dat overheidsorganisaties kunnen doen wat zij moeten doen. Afdeling Service Derden levert hierbij service en onderhoud voor energievoorzieningen in bezit van derden.

 

 

De uitdaging

Binnen Bredenoord wordt gewerkt met een pakket dat voornamelijk voorziet in ERP-functionaliteit. De ondersteuning van de field service management processen zijn binnen dit pakket zeer beperkt. Hierdoor worden de service opdrachten van de afdeling Service Derden uitgevoerd middels een analoge werkbon. Dit maakt het proces tijdrovend, foutgevoelig en onoverzichtelijk. Informatie is niet real-time beschikbaar en de klant verwacht bovendien een snelle afhandeling van de facturatie en opvolging van restpunten.

 

“Met de implementatie van FSE kunnen we als Bredenoord onze ambities extra kracht bijzetten.”

Danny Davelaar – Manager Service Internationaal

 

Gekozen oplossing

Met FSE is gekozen voor een pakket waarmee een uniforme basis wordt neergezet om snel internationaal uit te kunnen rollen in de toekomst. Zo is de terminologie initieel toegespitst op het gebruik binnen de Nederlandse organisatie, maar is deze eenvoudig uit te breiden naar andere talen.

De planner heeft real-time inzicht in de voortgang van de werkzaamheden en de locatie van de service monteurs in het veld. De werkzaamheden zijn te volgen op het digitale planbord waarbij iedere status een herkenbare kleur heeft. Op de kaart weergegeven naast het planbord, zijn de opdrachten en positie van de monteurs te zien. Hiermee kan de planner de juiste kandidaat selecteren in het geval van een spoedopdracht.

De service opdrachten worden gepland op service monteurs met de juiste beschikbaarheid en vaardigheden. Als de opdracht groot materieel vereist dan wordt deze gereserveerd en gekoppeld aan de opdracht. De monteur ziet aan het begin van zijn werkdag op zijn iPad in één oogopslag of er een aanhangwagen aan zijn bus gekoppeld moet worden.

 • Vanuit de werkvoorbereiding is bepaald welke materialen nodig zijn om de opdracht succesvol uit te voeren. De monteur verbruikt het geplande materiaal nadat dit is verkregen bij het magazijn. Daarnaast kan de monteur extra materiaal scannen. Het totaal van verbruikte materialen en uren wordt automatisch verwerkt voor de administratieve afwikkeling.
 • Als service richting de klant wordt een rapport gegenereerd met een overzicht van de verrichte werkzaamheden en verbruikte materialen. In dit rapport ziet de klant ook het resultaat van de onderhoudsbeurt of inspectielijst voorzien van diens handtekening.
 • Een dashboard geeft Bredenoord inzicht in de voortgang en afhandeling van de werkzaamheden, inzet en reistijd van de monteurs, (on)succesvolle uitvoering en de naleving van eventuele contractuele afspraken.

Opgelost met Click Field Service Edge

Wil je meer weten over Click en Salesforce?

“De activate methodiek van BlueHike zorgde voor een vliegende start van het project. Dit gecombineerd met een team professionals dat zich kenmerkt door expertise, flexibiliteit en onuitputtelijke inzet, dat heeft gezorgd voor een oplossing waar wij als Bredenoord veel plezier aan gaan beleven.”

Danny Davelaar – Manager Service Internationaal

Implementatie

Bredenoord heeft haar wensen vastgelegd in user stories. Middels een intensieve samenwerking tussen Bredenoord en BlueHike zijn deze user stories behandeld in een refinement voorafgaand aan het project. Dit zorgde ervoor dat behoefte en functionaliteit van FSE op elkaar zijn afgestemd.

In het beginstadium van het project heeft een multidisciplinair team een Proof-of-Concept uitgevoerd waarmee is aangetoond dat de Field Service Edge oplossing op de juiste manier probleemloos geïntegreerd kan worden met het bestaande ERP-pakket. Dit team heeft vervolgens met een Agile werkwijze via tien sprints de wensen ontwikkeld en succesvol opgeleverd.

 

Resultaat/Voordelen

 • De monteur heeft alle klant- en objectinformatie beschikbaar en kan daarmee een betere dienstverlening leveren aan de klant;
 • Integratie met het Bredenoord ERP systeem waardoor alle transactionele informatie direct verwerkt wordt;
 • Digitaal planbord met real-time inzicht waardoor planning effectiever uitgevoerd kan worden;
 • Planningsengine waardoor automatisch de juiste koppeling gemaakt wordt tussen de order en de medewerker;
 • Digitalisering van het field service proces waardoor het papierwerk overbodig is geworden;
 • Geïntegreerd analytics dashboard waardoor snel bijgestuurd kan worden;
 • Uniforme basis is gelegd waardoor een toekomstige internationale uitrol eenvoudig gerealiseerd kan worden;
 • Verbeterde professionele uitstraling naar klanten.

Laat je inspireren

 

Expertise

Bij de klant op locatie service verlenen brengt unieke en complexe vraagstukken met zich mee. Denk aan logistiek omtrent materialen, het prioriteren van werkzaamheden en het optimaliseren van rij routes. Hiernaast is de veldwerker vaak het enige fysieke contact met de klant; een unieke kans voor klantenbinding.

BlueHike oplossingen

In 2019 werd ClickSoftware overgenomen door Salesforce. Langzaam maar zeker gaat het Click productportfolio over naar Field Service. Problematisch? Nee hoor: een migratie van Click naar Field Service heeft diverse voordelen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat de migratie vlekkeloos verloopt!

Oplossing

Voor sommige uitdagingen hebben we bij BlueHike al een gemarkeerde route uitgezet. Met deze oplossingen helpen we bedrijven om sneller de voordelen uit de Salesforce service en field service software te halen. De volgende eigen producten hebben we ontwikkeld: SAP-SFS adapter, Click migratie en Rapid Deployment Solution. De adapter voor integratie van SAP en Salesforce, Click migratie voor het omzetten van ClickSoftware naar Salesforce, en de Rapid Deployment Solution als totaaloplossing voor implementatie van Field Service Management.