BlueHike start samenwerking met Gered Gereedschap

Over Gered Gereedschap

Het goed kunnen uitvoeren van service begint bij de basis: het juiste gereedschap. Dit is precies waar Gered Gereedschap zich voor inzet. En daar zagen we meteen een match tussen onze organisaties.

Gered Gereedschap is een stichting die (leerling) vakmensen steunt met kennis, kunde en middelen. Denk hierbij aan de juiste gereedschappen, vakopleiding en begeleiding naar en op het werk. De stichting werkt op basis van drie pijlers: leren, werken en ondernemen. Hiermee geven ze vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman of automonteur op te bouwen.

 

Van een opgeknapte zaag naar een timmerman met een eigen zaak.

 

Met hun hands-on mentaliteit maken zij direct impact. Om die reden voelen wij een grote betrokkenheid bij het doel wat zij nastreven: een zelfstandig bestaan voor vaklieden in Afrika.

Meer informatie over de stichting vind je op de website: https://www.geredgereedschap.nl/

 

 

Hoe helpt BlueHike?

Het team van BlueHike organiseert verschillende activiteiten om gezamenlijk dit doel te ondersteunen. Zo wordt er gereedschap ingezameld en worden er gereedschapskisten getimmerd. En er staan nog meer activiteiten op de planning om een steentje bij te dragen. Benieuwd wat ons team doet? Houd onze website en LinkedIn in de gaten.

 

BlueHike maakt gereedschapskisten voor het goede doel

BlueHike zet zich in voor Gered Gereedschap

Op donderdagavond 24 november ’22 kwamen collega’s van BlueHike en vrijwilligers van Gered Gereedschap samen bij de Praxis aan de Balkweg in ‘s-Hertogenbosch om gereedschapskisten te maken voor het goede doel: armoede duurzaam bestrijden. Met deze actie is een start gemaakt aan het nieuwe bestaan van 171 vakmensen in Afrika.

Het leveren van 1 persoons gereedschapkisten aan deze vakmensen maakt een goede start mogelijk. Er zit in zo’n kist voldoende gereedschap voor bijvoorbeeld een timmerman, loodgieter of automonteur om z’n werk te doen.

Naast dat we het belangrijk vinden, is het ook nog eens enorm leuk dat we dit mooie initiatief kunnen ondersteunen middels een fysieke bijdrage: het maken van de gereedschapskisten voor het goede doel.

Met dank aan de Praxis aan de Balkweg in ‘s-Hertogenbosch, de vrijwilligers van Stichting Gered Gereedschap en de handige en enthousiaste collega’s van BlueHike & Ideo.

 

Meer informatie over de stichting vind je op de website van Gered Gereedschap.