Salesforce Release Notes Winter ’24 – Field Service Highlights

5 Highlights voor Salesforce Field Service

In dit artikel zoomen we in op de 5 nieuwe features binnen Salesforce Field Service waar wij enthousiast van worden:

1. Einstein pre-work briefing

2. Asset Management

3. Dispatcher Console

4. Enhanced Scheduling & Optimization

5. Field Service Mobile

 

1. Einstein pre-work briefing

Voordat een monteur bij een klant arriveert, is het belangrijk om te weten wat er speelt bij de klant om zo het persoonlijke contact te optimaliseren. Een veelgehoorde klacht van monteurs is dat het te lang duurt om door de werkorder heen te scrollen om de benodigde informatie te vinden. Met de Einstein pre-work briefing wordt Einstein GPT gebruikt om de medewerker in het veld van een korte briefing te voorzien. Zo hoeft de monteur niet door het order heen te scrollen en weet hij direct wat er bij de klant speelt en dient te gebeuren.

 

2. Asset Management

Salesforce maakte de afgelopen jaren veel stappen voor het ondersteunen van Asset Centric Service. In deze release zitten weer nieuwe features om bedrijven die assets centraal stellen beter te ondersteunen en de asset downtime te minimaliseren.

Downtime, repairtime en uptime meten

Het was al mogelijk om de beschikbaarheid (downtime) en betrouwbaarheid (unplanned downtime) te tracken van assets. Met de nieuwe release meet je ook de repairtime en uptime: 

  • Mean Time to Repair (MTTR): Dit is de gemiddelde tijd die nodig is vanaf de constatering van de breakdown tot dat het asset gerepareerd is. 
  • Mean Time Between Failures (MTBF): Dit is de gemiddelde tijd tussen de verschillende breakdowns van het asset.

Monitor asset attributes

Daarnaast zijn er verbeteringen in Asset Attributes, waardoor service eenvoudiger kan worden afgestemd en gemonitord op basis van vooraf ingestelde drempelwaardes, zoals bijvoorbeeld temperatuur. Deze wijzigingen dragen bij aan proactieve service en verbeteren de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van assets.

 

3. Dispatcher Console

De Dispatcher Console is het planbord en het controle centrum van de planner. Hier worden optimale planningen gemaakt en problemen in de planning opgelost. In deze release zijn er UI-verbeteringen doorgevoerd. Hierdoor wordt het eenvoudiger om onbeschikbaarheden te beheren, overlappingen te identificeren en snel in te grijpen bij onverwachte wijzigingen, zoals ziekmeldingen van medewerkers.

Daarnaast is er een verbeterde filtering op skills, aanpasbare duur vanaf de Gantt-weergave en meer informatie beschikbaar in de afspraken lijst. Als laatste is ook de GetCandidates actie aangepakt, waardoor er beter gesorteerd wordt op basis van score.

Deze updates stellen de planner in staat om zich te focussen op de uitzonderingen, terwijl het optimalisatiemechanisme zijn werk doet.

 

4. Enhanced Scheduling & Optimization

Het optimalisatiemechanisme voor het plannen, wat al werd aangehaald, is ook verbeterd. Salesforce Field Service richt zich op het optimaliseren van de buitendienstmedewerkers door gebruik te maken van regels en doelen voor automatische planning. Deze release bevat onder andere een Guided Setup en Health Check, evenals verbeteringen in regels, doelen en optimalisatie mechanismen (zoals complex work appointment sliding).

Automatiseer je planning

Wil jij weten hoe jouw planning geautomatiseerd kan worden? Of wil je weten hoe jouw huidige ClickSoftware configuratie toegepast zou kunnen worden binnen Salesforce Field Service? Neem dan contact op met Tjarco.

5. Field Service Mobile

In de Winter ’24 Release zijn er ook verschillende nieuwe ontwikkelingen voor Field Service Mobile.

Barcode Scanning

Er is een nieuwe standaard plugin beschikbaar voor barcode scanning met behulp van een Lightning Web Component (LWC). Hierdoor kan barcode scanning nu op veel meer plaatsen en use-cases toegepast worden, dan alleen bij het verbruiken van materialen. Nieuwe mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het controleren of de monteur het juiste asset voor zich heeft, of het ophalen van openstaande werkorders. Door het toevoegen van een barcode is het opzoeken of typen verleden tijd en wordt de foutgevoeligheid verminderd.

Lightning Web Components (LWC)

Lightning Web Components (LWC) kunnen nu worden gekoppeld aan de Work Steps van een Work Plan, waardoor gebruikers eenvoudig alle benodigde stappen kunnen uitvoeren. Dankzij LWC actions op de Work Step wordt het gemakkelijker om flexibele formulieren in te vullen, waardoor het werkproces voor de monteur gestroomlijnder wordt, met relevante informatie bij elke stap.

Mobile App Builder

De nieuwe Mobile App Builder stelt gebruikers in staat om de verschillende tabs in de Field Service Mobile app zelf te configureren, inclusief het toevoegen van Lightning Web Components. Ook dit verbetert het mobiele werkproces en maakt relevante informatie snel toegankelijk.

Stel je vragen aan onze experts

Wil je meer weten over de Salesforce Release Notes Winter ’24 voor Salesforce Field Service? Lees de volledige Release Notes. Als je wilt weten hoe deze nieuwe features jouw organisatie kunnen helpen, neem dan contact op met onze experts via info@bluehike.com of +31 (0)73-2032167. We helpen je graag verder!