Salesforce GPT in een notendop

Wat is GPT?

GPT is een ‘Large Language Model’, een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) die uitblinkt in het begrijpen en genereren van natuurlijke taal. Dit maakt het mogelijk om met AI te communiceren door normale, natuurlijke taal te gebruiken in plaats van complexe computerprompts. Hierdoor is GPT uitermate geschikt voor toepassingen waarin communicatie en interactie tussen mensen centraal staan.

 

GPT in Salesforce

Salesforce levert al jarenlang tools met ondersteuning van AI onder de noemer Einstein AI. In maart dit jaar werd een volgende stap gezet, en werd Einstein GPT aangekondigd. Einstein GPT bestaat uit een suite aan oplossingen, welke generatieve AI beschikbaar maakt op het Salesforce-platform op een veilige, betrouwbare manier. Het combineert de eigen AI-modellen van Salesforce met generatieve modellen van partners en real-time data. Zo kan het juiste model voor de juiste toepassing gebruikt worden.

 

Toepassingen in Salesforce

Einstein GPT heeft toepassingen in de volledige Salesforce-suite. Hier lichten we er enkele uit:

  • Service GPT: ondersteunt serviceteams om betere klantenservice te leveren. Medewerkers van het contactcenter kunnen GPT onder andere gebruiken om volledig gepersonaliseerde responses te genereren en samenvattingen te schrijven voor afgesloten cases. Zie ook het blog van Salesforce over hoe het contact center aan de slag kan met AI.
  • Sales GPT: helpt salesteams om effectiever en efficiënter te verkopen, door gepersonaliseerde e-mails op te stellen, relevante producten voor te stellen en suggesties te geven voor het omgaan met bezwaren en onderhandelingen.
  • Einstein GPT for Flow: niet alleen worden businessgebruikers geholpen, ook ontwikkelaars kunnen efficiënter werken door GPT. Flow is de krachtige low-code automatiseringstool binnen Salesforce. Ontwikkelaars kunnen met Einstein GPT in begrijpelijke taal beschrijven wat een flow moet doen, en de flow wordt automatisch gebouwd of aangepast. Dit betekent een kortere ontwikkeltijd en snellere innovatie.

Een completere lijst en alle Salesforce offerings rondom GPT vind je op de website van Salesforce.

 

Betrouwbaarheid is cruciaal

Er worden terecht hoge eisen gesteld aan het verwerken van gevoelige, persoonlijke informatie door bedrijven. Wanneer een bedrijf GPT wil gebruiken om processen te optimaliseren, kan het niet zomaar persoonsgegevens naar een derde partij sturen om te laten verwerken door een Large Language Model (LLM). Daarom heeft Salesforce de ‘Einstein GPT Trust Layer’ ontwikkeld. Deze laag waarborgt veiligheid en privacy. Het maskeert klantgegevens voordat deze worden doorgestuurd naar een LLM en herstelt deze gegevens wanneer de verwerkte informatie terugkomen. Zo kunnen bedrijven profiteren van de kracht van AI, zonder de grip op hun data te verliezen.

Samen op weg met AI en GPT

Wil je ook de veelbelovende mogelijkheden van Salesforce GPT voor jouw bedrijf ontdekken? We staan klaar om je te helpen met het verbeteren van je klantenservice met AI en GPT. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies, samen zetten we de volgende stap in de groei van jouw bedrijf.