Maximale waarde uit elke interactie

Creëer waarde bij elke service interactie

In het serviceproces vinden er continu interacties met (potentiële) klanten plaats: de klant belt met het klantcontactcentrum; een monteur spreekt een machinevoerder; of een verkoper belt met een winkeleigenaar. Elk van deze interacties biedt een kans om waarde (omzet) te creëren, zowel voor de klant als voor de serviceprovider. Door het juist inrichten van Service Management processen kan uit elke interactie de maximale waarde gehaald worden.

Maximale waarde bij elke service interactie

 

Spot de kansen

Zo kan een monteur ter plaatse kansen zien om extra producten of services te verkopen. Deze kansen waren zonder een bezoek ter plaatse nooit aan het licht gekomen. Het voorzien van Field Service geeft een unieke kans om producten, in welke vorm dan ook, in context van de klant ‘aan het werk te zien’. Deze context is juist essentieel bij het bepalen wat de beste keuze kan zijn voor de klant.

 

Koester klantrelaties

De aard van serviceprocessen maakt deze ook uitermate geschikt voor het creëren en koesteren van klantrelaties. Ook International Data Corporation (IDC) erkent deze kans. Zij zien dat field serviceteams een ingang hebben om de relatie met de klant verder te brengen dan het fysieke product/asset. Doordat het serviceteam de rol van ‘trusted advisor’ inneemt, en de redder in nood kan zijn op belangrijke momenten, biedt dit een perfect uitgangspunt voor het opbouwen van een hechte relatie met klant.

 

Digitale klantenbinding

Klantinteracties zijn door de COVID-19 pandemie onder een vergrootglas komen te liggen. On-site bezoeken is niet meer vanzelfsprekend, en digitale kanalen worden steeds belangrijker voor het leveren van service en binding met de klant. Gartner voorspelt dat 40% van serviceorganisaties een bron van omzet zullen zijn in 2025, door te excelleren digitale klantenbinding.

 

Maak je klaar om te excelleren in digitale klantenbinding

Op zoek naar de oplossing om maximale waarde uit elke interactie te halen? Wij laten Salesforce graag aan je zien tijdens een vrijblijvende demo.

Laat je inspireren

 

Blog

Na het creëren van inzicht in het serviceproces, en het beheersen van kosten daarvan, kan de volgende stap genomen worden voor het verder optimaliseren van het serviceproces, het optimaliseren van de inzet van resources.

Blog

In alle sectoren is de stijgende klantverwachting te merken. Consumenten raken steeds meer gewend aan consistente en gepersonaliseerde service. In een B2B setting verwachten klanten dezelfde ervaring als in de consumentenwereld. Het voldoen en vervolgens overtreffen van deze verwachting is de laatste stap in de Service Management reis.

Salesforce oplossingen

Met Salesforce Experience Cloud zet je eenvoudig een klantportaal op om alle stakeholders in het serviceproces te betrekken. Klanten krijgen antwoorden op hun vragen via chat, virtual assistance of een uitgebreide kennisbank. Ook externe partijen kunnen betrokken worden.