Naadloze verbinding met onderaannemers via MuleSoft
In het Field Service proces werk je vaak met onderaannemers. Onderaannemers bieden flexibiliteit en kunnen bijvoorbeeld ingezet worden voor specialistisch werk. Door gebruik te maken van crowdsourcing en technische dienstverleners, kun je de huidige schaarste aan technisch geschoold personeel opvangen. In dit artikel lichten we toe wanneer integreren met Mulesoft de beste oplossing is.
Wat is belangrijk als je onderaannemers inzet?
Als je onderaannemers inzet, is het van belang dat de informatievoorziening van hetzelfde niveau is als bij intern personeel. De onderaannemer heeft namelijk de juiste context nodig om het gewenste serviceniveau te leveren aan de eindklant. Daarnaast moet de juiste informatie terugstromen voor rapportages op uitgevoerd werk en ook moet het volledige beeld van klant én asset behouden blijven.
Drie opties voor informatie uitwisselen met onderaannemers
Je kunt op grofweg 3 manieren informatie uitwisselen met onderaannemers:
- Onboarden: je kunt onderaannemers volledig onboarden in de eigen Field Service Oplossing.
- Aannemersportaal: je kunt een aannemersportaal (met bijvoorbeeld Experience Cloud) inzetten voor het laten plannen en uitwisselen van informatie met en door aannemers.
- Integratie: je kunt de eigen Field Service Oplossing integreren met de Field Service Oplossing van de onderaannemer.
Wanneer is integreren de beste oplossing?
We gaan hieronder verder in op de derde optie en de inzet van MuleSoft. Voor veel (grotere) aannemers die al een eigen systeem gebruiken, heeft integreren de voorkeur ten opzichte van het gebruik van het systeem van de opdrachtgever. Zo behoud je volledig overzicht als je voor meerdere opdrachtgevers werkt en ook wordt de monteur van de aannemer niet belast met het gebruik van meerdere apps of apparaten.
Daarnaast biedt het ook voordelen voor de opdrachtgever, die zich geen zorgen hoeft te maken over apparaten of licentiekosten voor de aannemer. De aannemer is het gewend om het eigen systeem bij te werken. De informatievoorziening naar de opdrachtgever – en daarmee naar de klant – is op deze manier vaak accurater dan wanneer er verschillende systemen worden ingezet.
MuleSoft als integratieplatform
Een integratieplatform kan tactische en strategische voordelen bieden, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit, en kostenbesparing. Een integratieplatform als MuleSoft stelt een bedrijf in staat informatiestromen te standaardiseren en gemakkelijker externe systemen te koppelen. Het is een strategische keuze die haaks staat op de ‘klassieke’ manier van integreren: het opzetten van zeer gespecialiseerde (en vaak inflexibele) ‘point-to-point’ integraties.
Het MuleSoft-platform is een leider op het gebied van Integration Platform as a Service en API Management (link) en heeft veel verschillende modules in het portfolio voor API Management, Integration en Automation.
Wat kan MuleSoft bieden voor het integreren met aannemers?
Hieronder gaan we in op de voordelen die MuleSoft volgens ons biedt:
Integratie en automatisering
Met MuleSoft Composer kun je met low-code een applicatie-integratie opzetten zonder tussenkomst van een developer. Daarnaast kun je Anypoint-studio gebruiken voor interfaces die complexer zijn en waar iets extra’s gevraagd wordt. Verder kan MuleSoft RPA worden gebruikt om repeterende taken gemakkelijk te automatiseren en ook kunnen er zelfs oude legacy-systemen of spreadsheets en documenten geïntegreerd worden. Ook ondersteunt MuleSoft CI/CD ontwikkeltools en daarnaast heeft het een automatisch testsysteem ingebouwd waarmee op een betrouwbare en consistente manier integraties ontwikkeld kunnen worden. Het MuleSoft-platform heeft veel verschillende mogelijkheden voor integratie en automatisering waardoor je op iedere klantvraag een antwoord kunt geven.
Standaard connectoren en composable architecture
Eén van de onderscheidende factoren van MuleSoft is de manier waarop de API’s herbruikbaar opgezet kunnen worden. Daarvoor is een groot aantal standaard connectoren beschikbaar. Via Anypoint Connectors zijn er namelijk meer dan 100 standaard connectoren beschikbaar waardoor er 5x sneller geïntegreerd kan worden met verschillende systemen zoals SAP, Salesforce, Oracle en Microsoft. Door het gelaagd opzetten van de integratie-architectuur, wordt hergebruik van de API’s gestimuleerd en daarmee worden integraties schaalbaar gemaakt.
Uitwisselen van API’s via Anypoint Exchange
Doordat alle tools werken op het Anypoint Platform van MuleSoft, kunnen Anypoint API Designer en Anypoint Exchange worden gebruikt voor API-management. Met Anypoint Exchange kan een portaal beschikbaar gesteld worden waarmee externe partijen geautoriseerd toegang krijgen tot de catalogus. Zo kunnen zij zien welke services voor hen beschikbaar zijn. Daarnaast kan er gestandaardiseerde documentatie worden opgenomen over hoe deze services geconsumeerd kunnen worden. Ook wordt versiebeheer toegepast op de API’s. Veel processen worden gestandaardiseerd en automatisch geregeld, waardoor zowel het IT-team als de onderaannemer worden ontlast. Zo kunnen nieuwe aannemers veel sneller worden geonboard. Ook verloopt de uitwisseling van specificaties soepel.
Wil je meer weten over integratie met onderaannemers?
Wil je meer weten over hoe MuleSoft jouw organisatie verder kan helpen of hoe het integreren met onderaannemers vereenvoudigd en verbeterd kan worden? Neem contact op.