4 Highlights uit de Salesforce Summer ’24 Release

4 Highlights voor Field Service

Heeft jouw organisatie een afdeling voor service en/of field service? Dan zijn de volgende 4 verbeterde functionaliteiten zeker interessant!

  • Optimale resource planning met verbeterde Enhanced Scheduling and Optimization (ESO)
  • Verbeterd inzicht en onderbouwde acties door combinatie van Data Cloud, CRM Analytics (CRMA) en Salesforce Field Service
  • Nauwkeurige updates over Check-Ins and Check-Outs van Field Service experts
  • Extra up- en cross-sell mogelijkheden direct vanuit het veld door leads, opportunities en quotes te creëren.

 

1. Verbeterde Enhanced Scheduling and Optimization (ESO)

Salesforce Field Service blinkt uit in het optimaliseren van routes voor servicemonteurs. Dit gebeurt via automatische en semi-automatische planning op basis van regels en doelen. Elke release brengt nieuwe features voor de Enhanced Scheduling and Optimization (ESO) engine, en ook deze keer zijn er verbeteringen doorgevoerd.

Meer inzicht

Klanten hebben vaak behoefte aan meer inzicht in de optimalisatieprocessen. In deze release zijn hiervoor diverse verbeteringen doorgevoerd. Via het Optimization Center (bèta) kunnen nu verschillende rapporten worden gedraaid. Daarnaast helpen verbeteringen binnen appointment insights beter te begrijpen waarom een bepaald slot voor een afspraak is gekozen. Verder bieden verbeterde foutmeldingen meer inzicht en voorkomt validatiefouten zoals bij overlappende optimization runs.

Inhoudelijke verbeteringen

Er zijn in deze release ook inhoudelijke verbeteringen doorgevoerd. Met de ‘Keep Scheduled Criteria’ kan per optimization run worden bepaald welke opdrachten hoge prioriteit hebben en niet morgen worden uitgepland. Verder maakt een nieuwe buffertijdinstelling de reistijd accurater door rekening te houden met parkeertijd. Daarnaast wordt het voor de planner eenvoudiger gemaakt om de filtercriteria voor optimalisatie te selecteren doordat enkel de relevante data zichtbaar kan worden gemaakt.

 

Nog niet overgestapt op Enhanced Scheduling and Optimization (ESO)?

Neem contact op met onze experts om de impact van de overstap te beoordelen en ontdek welke nieuwe features voor jou beschikbaar zijn!

 

2. Combineer Data Cloud, CRM Analytics (CRMA) en Salesforce Field Service

In deze release wordt ook de combinatie tussen Data Cloud, CRMA en Salesforce Field Service gezocht om meer inzicht te creëren, voorspellingen te geven en acties beter te onderbouwen. In de winter ’24 release werd met de Field Service Data kit de eerste stap gezet om met Data Cloud ook Field Service use-cases te ondersteunen. In deze release worden tools opgeleverd om deze data ook voor jouw organisatie aan het werk te zetten. De combinatie van deze tools biedt geavanceerde rapportages en analyses, waardoor je trends kunt identificeren, prestaties kunt volgen en strategische beslissingen kunt nemen op basis van gegevens en voorspellingen. Deze inzichten helpen onder andere bij het optimaliseren van onderhoudsschema’s en het verbeteren van de planningsefficiëntie. 

Proactive Asset management

Proactive Asset Management maakt gebruik van voorspellende analyses om assets beter te beheren. Salesforce verzamelt continu gegevens over de prestaties en conditie van assets, weergegeven in het Asset Health Score-dashboard. Hierdoor kunnen mogelijke problemen worden voorspeld en onderhoud proactief worden gepland. Dit vermindert de stilstandtijd en verlengt de levensduur van assets.

Field Service Intelligence App

De Field Service Intelligence App is een toevoeging voor elke organisatie die Field Service gebruikt voor het plannen van hun werkzaamheden. Deze app zet Field Service data om in dashboards, met de focus op trends in work orders, service appointments, assets en service resources. Dit hulpmiddel ondersteunt operationele beslissingen en verbetert de planningsefficiëntie.

 

Meer weten over wat Data Cloud voor jouw (field) service organisatie kan betekenen? Neem contact op met onze experts.

 

3. Check-Ins en Check-Outs (Generally Available)

De check-in en check-out data van field service experts zijn zeer waardevol. Salesforce heeft het verzamelen van check-in data van field service experts vereenvoudigd met behulp van geofencing. Deze functie is nu algemeen beschikbaar, waardoor het proces eenvoudiger wordt en de kwaliteit van de data verbetert.

Het inzetten van deze functionaliteiten biedt twee belangrijke voordelen:

1. Field service experts hoeven zich niet langer bezig te houden met handmatige check-ins bij aankomst op locatie. Zelfs offline wordt hun aanwezigheid automatisch geregistreerd.

2. De data over check-ins en check-outs worden nauwkeuriger, waardoor operationele beslissingen beter onderbouwd kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld nuttig in combinatie met de Field Service Intelligence App.

 

4. Direct een lead, opportunity of quote maken vanuit het werkveld

In ons Whitepaper “Trends in Field Service” wordt dieper ingegaan op de evolutie van de rol van servicemedewerkers. Waar zij zich vroeger vooral richtten op veldwerk, worden ze nu steeds vaker gezien als het gezicht van het bedrijf, vooral omdat zij vaak het enige offline contactpunt zijn met klanten in de nieuwe online economie.

Field Service Mobile

Met nieuwe functionaliteit op Field Service Mobile kunnen service experts nu direct Leads, Opportunities en Quotes genereren vanuit hun mobiele applicatie. Dit stelt servicemedewerkers in staat om on the spot Leads of Opportunities te creëren in Field Service Mobile, die vervolgens door de back-office sales kunnen worden opgevolgd.

Direct benutten verkoopkansen

Bovendien kunnen servicemedewerkers een stap verder gaan door direct een Quote aan te maken. Deze functionaliteit maakt het mogelijk voor servicemedewerkers om ter plaatste een aanbieding te doen en de klant direct verder te helpen. Dit stelt bedrijven in staat om sneller te reageren op klantverzoeken en de verkoopkansen te benutten die zich in het veld voordoen.

 

Meer weten? Stel je vragen aan onze experts

Wil je meer weten over de Release Notes van Summer ’24 voor Salesforce Field Service? Lees de volledige Release Notes. Als je wilt weten hoe deze nieuwe features jouw organisatie kunnen helpen, neem dan contact op met onze experts via info@bluehike.com of +31 (0)73-2032167. We helpen je graag verder!