Field Service Highlights uit de Salesforce Winter ’25 Release

Vier verbeterde functies voor Salesforce Field Service

Heeft jouw organisatie een afdeling voor service of field service? Dan zijn de volgende verbeterde functionaliteiten voor Salesforce Field Service wat ons betreft interessant:

  • De nieuwe Asset Lifecycle Management (ASLM) add-on voor Field Service Asset Management biedt grote toegevoegde waarde.
  • Einstein Copilot Field Servicesacties ondersteunen planners bij het beheren van uitzonderingen, terwijl de bulkplanning automatisch verloopt.
  • Data Capture Forms maken het eenvoudiger om gegevens in het veld vast te leggen voor zowel beheerders als buitendienstmedewerkers.
  • Monteurs worden verder ontlast door het automatisch triggeren van flows op basis van geolocatie, bijvoorbeeld door het invullen van timesheets, statussen en klantcommunicatie.

Hieronder lichten we de verbeterde functies nog eens uitgebreider toe.

 

1. Field Service Asset Service Lifecycle Management Add-on

De nieuwe Asset Service Lifecycle Management (ASLM) add-on van Salesforce helpt organisaties hun assets gedurende de gehele levenscyclus te beheren, van aankoop tot onderhoud en vervanging. Het vergemakkelijkt het monitoren van prestaties, het plannen van onderhoud en het beheren van asset-kosten. Met Product Service Campaigns wordt het beheer van massale acties, zoals upgrades, terugroepacties of onderhoudscampagnes, makkelijker.

Bovendien biedt de Asset Coverage View een duidelijk overzicht van de servicecontracten, waardoor ‘contract leakage’ wordt voorkomen en klanten correct worden gefactureerd. De Work Order Estimation vergemakkelijkt het inschatten en opstellen van offertes, waardoor verrassingen bij facturering worden voorkomen.

Asset Hierarchical View

Met deze release wordt het beheer van assets gemakkelijker dankzij de Asset Hierarchical View, die een volledig overzicht geeft van de assetboom, inclusief locatie en status. De zoekfunctionaliteit maakt het voor zowel backofficepersonaal als buitendienstmedewerkers gemakkelijk om de juiste asset-informatie te vinden. 

 

Beheer je assets van begin tot eind

Wil je weten hoe de nieuwe ASLM add-on waarde kan toevoegen aan jouw organisatie? Neem contact op met onze experts.

 

2. Einstein Copilot Field Service Actions

Einstein Copilot is de digitale AI-assistent die de productiviteit verhoogt, responsetijden verkort en context en uitleg geeft bij taken en planningen. Vanaf de Winter ’25 Release kunnen zoekresultaten nu meteen in de lijst met serviceafspraken worden weergegeven, zodat planners eenvoudig actie kunnen ondernemen bij ongeplande klantafspraken, bijna verlopen opdrachten of planningsproblemen.  

Als je gaat starten met automatische planning, verandert de rol van de planner van het inplannen van alle opdrachten naar het focussen op uitzonderingen. Einstein Copilot helpt planners om overzicht te behouden en beslissingen te nemen over deze uitzonderingen. Daardoor is dit een waardevolle toevoeging.

 

3. Data Capture Forms (Beta)

Eén van de meest interessante functies in deze release is de introductie van Data Capture Forms (Beta). Hiermee kunnen dynamische en responsieve formulieren worden gemaakt. Dit vergemakkelijkt het verzamelen van data in het veld. De toegevoegde conditionele logica maakt het voor mobiele gebruikers gemakkelijk om alleen de relevante gegevens in te voeren. Dit verkort de administratietijd en zorgt ervoor dat buitendienstmedewerkers alleen de nodige vragen hoeven te beantwoorden. Deze formulieren zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals Last Minute Risk Assessments (LMRA), inspectiechecklists, onderhoudschecklists of andere formulieren.

 

4. Flows triggeren op basis van geolocatie

Met deze nieuwe functionaliteit kunnen flows worden geactiveerd op basis van platformevents wanneer een monteur aankomt of vertrekt van een opdrachtlocatie. Voorheen was het al mogelijk om een quick action te openen en gegevens in te voeren op basis van geolocatie, maar vanaf deze release kunnen flows ook op de achtergrond worden gestrat zonder interactie van de gebruiker. Hierdoor kunnen timesheets automatisch worden ingevuld, statussen worden bijgewerkt en klantcommunicatie worden verstuurd. Deze automatisering stelt monteurs in staat zich volledig te concentreren op hun werk, terwijl de benodigde informatie automatisch op de achtergrond wordt verwerkt.

Stel je vragen aan onze experts

Wil je meer weten over de Release Notes van Winter ’25 voor Salesforce Field Service? Lees de volledige Release Notes. Ontdek hoe deze nieuwe features jouw organisatie kunnen helpen Neem contact op met onze experts via info@bluehike.com of +31 (0)73-2032167. We helpen je graag verder!